Someone using MacBook Pro

Beste Google Chrome extensies 2024: 11 must-haves

Ben je op zoek naar de beste Google Chrome extensies? We hebben ze voor je! Er zijn zoveel mensen die tegenwoordig Google Chrome hebben als hun favoriete webbrowser. En dat is te begrijpen. De browser is supersnel en krachtig. Maar wat het nog beter maakt, is het gigantische aantal extensies en add-ons, wat het zelfs nog meer power en functies geeft.  

In dit artikel vind je de beste Google Chrome extensies voor het blokkeren van advertenties, voor het beschermen van je privacy, voor online shoppen, voor goede doelen en duurzaamheid, voor tabbladbeheer en voor studenten.

Beste Google Chrome extensies voor goede doelen en duurzaamheid

Wist je dat je met het installeren van een paar simpele Chrome extensies van de wereld een mooiere plek kunt maken? De volgende Chrome extensies steunen gratis goede doelen en/of het milieu.

TreeClicks Chrome Extensie Screenshot

1. TreeClicks

Wie zegt dat winkelen slecht is voor de planeet? Nou, veel mensen. En dat is het ook. Denk maar aan alle CO2, giftige stoffen en vervuiling afkomstig van de productie, het transport, de verpakking en de afvalproductie van jespullen. Gelukkig is er een extensie die je gratis kunt gebruiken om je ecologische voetafdruk te verminderen terwijl jeshopt! Het heet TreeClicks. Wanneer je iets koopt bij hun meer dan 50.000 aangesloten winkels (inclusief Amazone), ontvangt TreeClicks advertentie-inkomsten en daarmee worden bomen geplant – die CO2 absorberen.

2. Tab for a Cause

Wat is beter dan bij te dragen aan een goed doel dan bijna niets te hoeven doen?! Tab for a Cause zamelt elke keer wanneer je een nieuw tabblad opent in Google Chrome geld in voor een goed doel. Het is gratis te gebruiken en deadvertentie-inkomsten van banners in de tabbladen doneren ze aan goede doelen op het gebied van mensenrechten, milieu, onderwijs, water of gezondheid.

Beste Google Chrome extensies voor het blokkeren van advertenties 

Advertenties en cookies zijn niet alleen vervelend wanneer ze in je scherm springen, maar ze vertragen ook jeinternetactiviteiten én brengen je privacy in gevaar. Om dat te voorkomen, gebruik je deze goed beoordeeldeadvertentieblokkers. Let er wel op dat als een extensie iets te enthousiast advertenties uitschakelt, sommige websites niet helemaal lekker kunnen lopen. 

3. AdBlock

Advertenties en het internet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel websites overspoelen je met banners, tekstadvertenties en andere advertenties (gericht of niet). Met AdBlock kun je (bijna) alles automatisch blokkeren, zodat je kunt genieten van een overzichtelijke en schone webpagina. De extensie is direct klaar voor gebruik en je kunt eventueel filters toepassen en updaten.

4. AdBlock Plus

Dit is een van de bekendste Google Chrome extensies voor het blokkeren van advertenties. Je installeert het binnen een paar seconden en het werkt meteen. Wat AdBlock Plus de Plus geeft, is dat er meer opties zijn om uit te kiezen dan bij AdBlock. Zo kun je het geheel naar eigen wens configureren. 

De beste Google Chrome extensies voor privacy

Google Chrome is niet bepaald de beste browser om te gebruiken als je je privacy wilt beschermen. Het onthoudt jeinstellingen en favoriete websites op al je apparaten. De browser werkt zichzelf ook automatisch bij op de achtergrond. Eén oplossing is om van browser te wisselen, maar een andere oplossing is het installeren van een extensie.

5. Privacy Badger

Met Privacy Badger kun je advertenties van derden blokkeren. De dienst is superslim: elke keer als de server denkt dat een adverteerder op het punt staat om de privacywetgeving te overtreden, blokkeert de server de adverteerder van het opvragen van je persoonlijke gegevens. 

6. DuckDuckGo

Als je een andere zoekmachine wilt proberen dan Google, kun je DuckDuckGo gebruiken. Deze zoekmachine traceert, bewaart of gebruikt geen informatie voor commerciële doeleinden. De DuckDuckGo extensie integreert met Chrome en maakt het zoeken eenvoudig. Natuurlijk is het niet zo goed als Google, maar als privacy je prioriteit is, is DuckDuckGo the way to go!

Beste Google Chrome extensies voor online shoppen

Shop je regelmatig online? Misschien is het dan een goed idee om de volgende handige extensies te downloaden, waarmee je geld kunt besparen en het online shoppen nog makkelijker wordt.

7. Honey

Honey is een extensie die kortingscodes vindt en test in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS. Eenmaal toegevoegd aan je browser, kun je online shoppen zoals je dat normaal doet. Bij het afrekenen klik je op de knop Find Savings en dan gaat Honey op zoek naar kortingscodes, en past die, indien gevonden, automatisch toe.  

Beste Google Chrome extensies voor Amazon.com

Over shoppen gesproken, Amazon domineert de wereld van online shoppen. Als je regelmatig gebruik maakt van Amazon en wilt weten welke deals er op dit moment zijn (wie wil dat niet?!), maakt de volgende extensie je leven een stuk prettiger.

8. Lightning Deal Claimer Amazon

Lightning Deal Claimer Amazon heeft een knop in de werkbalk van de extensie, die het aantal huidige en toekomstige deals toont. Klik op de knop om te zien welke deals er zijn. Je kunt een afbeelding van het product bekijken, de prijs, een korte beschrijving, informatie over wanneer de deal op het punt staat te beginnen en te eindigen en het aantal resterende producten. Door te klikken op een product kom je op de aangewezen pagina van Amazone. Als je wilt, kun je ook een melding op je telefoon ontvangen wanneer de deal op het punt staat te beginnen.

Beste Google Chrome extensies voor tabbladbeheer

Nu we het toch over tabbladen hebben, hoeveel tabbladen heb je op dit moment openstaan? Wist je dat het behoorlijk stressvol is om veel tabbladen open te hebben? Het wordt aanbevolen om niet meer dan 5 tabbladen tegelijk open te hebben. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je deze extensie gebruiken om je daarbij te helpen:

9. Save my Tabs

Kun je niet kiezen welke tabbladen je moet sluiten? Bewaar ze gewoon voor later. Gebruik Save my Tabs om al jetabbladen in één keer op te slaan. Al je geopende tabbladen worden opgeslagen als bladwijzers, zodat je er op elk gewenst moment naar terug kunt komen. Tip: Maak eerst een aparte map aan, zodat ze niet worden gemixt met de tabbladen die je de volgende keer wilt opslaan. 

De beste Google Chrome extensies voor studenten

Studenten gebruiken het internet – en Google Chrome – massaal voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Wat zijn de twee beste Google Chrome extensies die studenten moeten hebben?

10. Grammarly

Grammarly is gratis te gebruiken en is voor veel studenten een levensredder. Wanneer je iets intypt in Chrome, al is het in je e-mail, controleert Grammarly automatisch de grammatica en spelling. Fouten zijn onderstreept in het rood, dus het is makkelijk om ze te spotten. Beweeg je muis over het woord en bekijk de mogelijke correcties.

11. Google Dictionary

Als je Google Chrome gebruikt, kun je heel wat onbekende woorden tegenkomen. Heb je geen flauw idee wat een woord betekent? Voeg Google Dictionary toe aan je browser en breid je woordenschat binnen een paar seconden uit. Klik op een woord en Google Dictionary toont je de definitie in een pop-up venster. Als je een andere taal gebruikt (bijvoorbeeld Nederlands), ga dan naar My Language (Mijn Taal) en schakel van het Engels naar de taal van jouw keuze. Je kunt ook een Google-zoekopdracht uitvoeren en bekijken hoe het woord in verschillende contexten wordt gebruikt. De extensie is gratis te gebruiken.

Dus, om samen te vatten, zijn dit volgens ons de beste Chrome Extensies:

 1. TreeClicks
 2. Tab for a Cause
 3. AdBlock
 4. AdBlock Plus
 5. Privacy Badger
 6. DuckDuckGo
 7. Honey
 8. Lightning Deal Claimer Amazon
 9. Save my Tabs
 10. Grammarly
 11. Google Dictionary

Over dit artikel en alle Google Chrome Extensies / Apps

Dit artikel is vertaald van het volgende artikel.

Heb je zelf aanvullingen of suggesties? Laat het weten in de comments.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top