Beste Safari Extensies - App Extensies & Add-ons

Beste Safari Extensies voor 2024: 7 Onmisbare Extensies

Hoewel er voor Google Chrome veel extensies beschikbaar zijn, heeft Safari veel minder extensies beschikbaar. Toch zijn ze er wel degelijk goede Safari extensies te verkrijgen.

Safari extensies (ook wel add-on of plugin) hebben geen speciale winkel, zoals de Chrome Webstore. Sinds een tijdje zijn alle Safari-extensies te vinden in de Mac App Store als losse apps.

Op zoek naar de beste Safari extensie? Je bent bij ons aan het juiste adres! Safari is een geweldige en snelle browser. Daarom is er ook een groep mensen die Safari verkiest boven Chrome of Firefox.

In dit artikel vind je de beste Safari App Extensies voor het blokkeren van advertenties, privacy, winkelen, goede doelen & duurzaamheid, tabbladbeheer en studenten.

Beste Safari Extensies voor het blokkeren van advertenties

Advertenties en cookies zijn niet alleen vervelend wanneer ze op uw scherm verschijnen. Ze vertragen ook je online activiteiten en brengen je privacy in gevaar. Gebruik deze best beoordeelde adblockers om dit te voorkomen. Houd er rekening mee dat als een extensie advertenties overmatig blokkeert, sommige websites mogelijk niet goed werken.

1. AdBlock Plus

Dit is een van de bekendste Google Chrome extensies voor het blokkeren van advertenties. Je installeert het binnen een paar seconden en het werkt meteen. Wat AdBlock Plus de Plus geeft, is dat er meer opties zijn om uit te kiezen dan bij AdBlock. Zo kun je het geheel naar eigen wens configureren. 

Installeer AdBlock Plus als Safari App Extensie

De beste Safari add-ons voor privacy

Safari is gelukkig een stuk privacy-vriendelijker dan Chrome. Dat betekent niet dat je helemaal ontraceerbaar bent voor derden. Eén oplossing is om van browser te wisselen, maar een andere oplossing is het installeren van een extensie.

2. Ghostery Lite

Met Ghostery Lite kun je advertenties van derden blokkeren. De dienst is superslim: elke keer als de server denkt dat een adverteerder op het punt staat om je te tracken, blokkeert de server de adverteerder van het opvragen van je persoonlijke gegevens. 

Download de Ghostery Lite Safari Add-on

4. DuckDuckGo

Als je een andere zoekmachine wilt proberen dan Google, kun je DuckDuckGo gebruiken. Deze zoekmachine traceert, bewaart of gebruikt geen informatie voor commerciële doeleinden. De DuckDuckGo extensie integreert met Safari en maakt het zoeken eenvoudig. Natuurlijk is het niet zo goed als Google, maar als privacy je prioriteit is, is DuckDuckGo the way to go!

DuckDuckGo is geen Safari Extensie, maar je switcht naar DuckDuckGo door een nieuwe Safari Tab te openen, op het zoek-icoon te klikken (vergrootglas) en daarna DuckDuckGo te selecteren.

Beste Safari Extensies voor Winkelen / Shoppen

Shop je regelmatig online? Misschien is het dan een goed idee om de volgende handige extensies te downloaden, waarmee je geld kunt besparen en het online shoppen nog makkelijker wordt.

Beste Safari Extensies for Amazon.com

Over shoppen gesproken, Amazon domineert de wereld van online shoppen. Als je regelmatig gebruik maakt van Amazon en wilt weten welke deals er op dit moment zijn (wie wil dat niet?!), maakt de volgende extensie je leven een stuk prettiger.

Hoewel Amazon in Nederland nog niet groot is op het moment van schrijven, is de verwachting dat Amazon begint 2020 zijn intrede doet in Nederland.

4. SmileAllDay

Behalve het gebruiken van couponsites voor goede Amazon deals, kan het ook raadzaam zijn om SmileAllDay te installeren. Deze extensie stuurt je door naar smile.amazon.com in plaats van amazon.com. Daarmee activeer je dus automatisch Amazon Smile, het gratis spaarprogramma van Amazon waarmee je goede doelen steunt. Zo vergeet je dus nooit meer naar smile.amazon.com te gaan in plaats van amazon.com en spaar je altijd voor goede doelen als je bij Amazon.com shopt.

Installeer SmileAllDay als Safari Extension

Beste Safari Extensies for goede doelen en duurzaamheid

5. TreeClicks voor Safari

Wie zegt dat winkelen slecht is voor de planeet? Nou, veel mensen. En dat is het ook. Denk maar aan alle CO2, giftige stoffen en vervuiling afkomstig van de productie, het transport, de verpakking en de afvalproductie van jespullen. Gelukkig is er een extensie die je gratis kunt gebruiken om je ecologische voetafdruk te verminderen terwijl je shopt! De Safari Extensie heet TreeClicks. Wanneer je iets koopt bij hun meer dan 50.000 aangesloten winkels (inclusief Amazone), ontvangt TreeClicks advertentie-inkomsten en daarmee worden bomen geplant – die CO2 absorberen.

Installeer TreeClicks voor Safari

Een voorbeeld van de TreeClicks voor Safari App Extensie

Beste Safari Add-ons voor Content & Tab Management

Hoeveel tabbladen heb je op dit moment openstaan? Wist je dat het behoorlijk stressvol is om veel tabbladen open te hebben? Het wordt aanbevolen om niet meer dan 5 tabbladen tegelijk open te hebben. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je deze extensie gebruiken om je daarbij te helpen:

6. Save to Pocket

Kun je niet kiezen welk tabblad je wilt sluiten? Bewaar het tabblad en de content voor laten met “Save to Pocket”. Hiermee sla je de site op voor later.

Installeer Save to Pocket voor Safari

Best Safari Extensions for Students

Studenten gebruiken het internet – en Safari – massaal voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Wat zijn de twee beste Safari extensies die studenten moeten hebben?

7. Grammarly voor Safari

Grammarly is gratis te gebruiken en is voor veel studenten een levensredder. Wanneer je iets intypt in Chrome, al is het in je e-mail, controleert Grammarly automatisch de grammatica en spelling. Fouten zijn onderstreept in het rood, dus het is makkelijk om ze te spotten. Beweeg je muis over het woord en bekijk de mogelijke correcties.

Installeer de Grammarly extensie voor de Safari browser

Samenvattend, volgens ons zijn dit de beste Safari Extensies:

  1. AdBlock Plus
  2. Ghostery Lite
  3. DuckDuckGo
  4. SmileAllDay
  5. TreeClicks
  6. Save to Pocket
  7. Grammarly

En wat al helemaal top is? De meeste van deze extensies zijn gratis! Wat is jouw favoriete Safari Extensie?

Dit artikel werd vertaald vanuit het volgende Engelse artikel.

2 thoughts on “Beste Safari Extensies voor 2024: 7 Onmisbare Extensies”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top