Waarom de Secrid portemonnee NIET duurzaam is

Vier jaar geleden heb ik een Secrid portemonnee in gebruik genomen. Het is in principe de eerste vier jaar een top product. Wanneer je googlet op: “Secrid duurzaamheid” zie je veel posts die hem als duurzaam aanprijzen. Zoals BNR beschrijft:

Secrid produceert hun slimme portemonnee bij Nederlandse sociale werkplaatsen en gebruiken het leer van lokale leerlooiers.

Dat klinkt fantastisch en sommige shops noemen de portemonnee zelfs 100% recyclebaar en duurzaam.

Eerste tekenen van uitelkaar gaan na ongeveer drie jaar

Helaas, na drie jaar beginnen de naden van de cardprotector en het leer los te laten. Nu, na ruim vier jaar zit hij nog aan een paar naden vast, maar is hij zo goed als kapot:

Secrid kapot

secrid kapot 2

Jammer, maar aangezien Secrid zo een duurzaam bedrijf is, zullen ze hier ongetwijfeld vaker te maken mee krijgen en een passend oplossing hebben.

Tijd om de klantenservice te mailen …

Mailen met de Secrid klantenservice

Secrid geeft aan dat ze een garantietermijn hebben van twee jaar. De termijn wordt met een jaar verlengd als je je wallet registreert. Helaas kunnen ze niks meer doen voor mijn portemonnee:

Wij hanteren een garantietermijn van 2 jaar en sinds 2016 is het mogelijk om een 3e jaar garantie te krijgen door de wallet te registeren. De garantietermijn is dus helaas voorbij en daarom kunnen wij je niet verder helpen.

Zelfs als ik ze aanbied om de reparatiekosten voor eigen rekening te nemen kunnen ze niks doen. Zoals ik ze mail:

Dat snap ik helemaal. Wat zouden de kosten zijn om hem te laten repareren? Ik vind het zonde om hem weg te gooien en volgens mij gaat dat ook jullie eigen duurzaamheidsprincipe tegen?

Daarop reageert de klantenservice van Secrid met:

Helaas is het niet mogelijk om het leer te repareren. Normaalgesproken sturen we een nieuw product als het nog binnen de garantietermijn valt. Je zou het zelf kunnen proberen te naaien, maar ik weet niet of dit echt gaat werken. Ik ben bang dat je toe bent aan een nieuw product.

Dan maar zelf repareren

Het kost je een uur en de nodige frustratie, maar het lukte me inderdaad om de portemonnee zelf te repareren met naald en draad:

Secrid naald en draad Secrid naaien Secrid genaaid en gerepareerd

Een druppeltje lijm langs de naden doet wellicht ook nog wat wonderen.

Verdere tips voor Secrid zelf

Nou heb ik geen zin om zuur te worden en onredelijke uitspraken over Secrid te doen. De wallet is vier jaar meegegaan, niet slecht, maar ik had van zo een hip designbedrijf dat zichzelf als duurzaam profileert toch meer oplossingen verwacht. Ik weet zeker dat veel mensen niet de moeite zouden nemen om de portemonnee te naaien, waardoor deze op de vuilnishoop belandt.

Secrid CEO, mocht je dit lezen, hier heb je wat tips van bedrijven die wel kaas gegeten hebben van duurzaamheid:

 • Mud Jeans – Hier lease je een spijkerbroek voor €5 per maand. Als ie kapot gaat, stuur je hem op en krijg je een gerepareerde of nieuwe. Wellicht een idee voor Secrid om te starten met leasen van portemonnees voor een tientje per jaar?
 • Eastpak – Biedt uit mijn hoofd 30 jaar garantie. Ik heb hier ooit mijn tien jaar oude rugzak naartoe teruggestuurd, omdat de ritssluiting kapot was. Binnen een paar weken kreeg ik weer een werkende tas terug. Eastpak heeft ervoor gezorgd dat de afvalhoop net een stukje kleiner blijft.

P.S. repareren is op eigen risico. Ga er vanuit dat je van Secrid in ieder geval weinig hulp krijgt.

8 thoughts on “Waarom de Secrid portemonnee NIET duurzaam is”

 1. Wat een onzinverhaal zeg. Ik heb zelf een secrid van drie jaar oud, die er nog tip-top uit ziet. Een collega van mij heeft er ook één, net zo lang als ik. Zijn secrid ziet eruit als op de foto’s hier. Verschil zit ‘m in het gebruik. Hij probeert er stapels bankbiljetten en extra pasjes in te stoppen, ik niet. Bij normaal, duurzaam, gebruik is er niets aan de hand.

 2. Ik ben het wel eens met het verhaal. Mijn Secrid is 2,5 jaar oud en ziet er bijna hetzelfde uit als die van de schrijver. Het uiteinde van het lipje met drukknop is ook compleet gerafeld en het leer van het lipje is half door gescheurd.
  Naar mijn mening heb ik ‘m normaal gebruikt. Ik heb hem altijd bij me in m’n broekzak, behalve bij het sporten en doe er niets raars mee.

 3. Mijn Secrid sloopt alle pasjes, vooral die van ABN moet ik elk jaar vervangen.
  Volgens mij is secrid alleen duurzaam als je hem in een tas of jaszak bewaard, achterste broekzak dus niet.

 4. Misschien zit er verschil tussen de oudere secrids versus de nieuwere secrids. Mijn is ondertussen 4 jaar oud en wordt er alleen maar mooier op. Ik stop er ook klein geld in en soms best wel tot die bijna niet meer dicht gaat, dat lubbert het leer wel een beetje uit helaas. Nou ja, eigen schuld. Maar dit is voor mij wel één van mijn betere aankopen geweest qua portemonnaies. Af en toe een beetje invetten wil de levensduur ook wel vergroten en verder draag ik mijn secrid altijd in de frontpocket van mijn broek. Achterzak vind ik te link.

 5. Totaal oneens met bovenstaande
  Mijn sectie bijna 3 jaar oud ziet er fantastisch uit leer is prima stiksels ook
  De veer was verslapt ik heb met sectie gemaild hem vervolgens opgestuurd hij is GRATIS gerepareerd , buiten de garantie
  Dus zeker duurzaam en top service
  Saskia Verheyen

  1. Bottom line is natuurlijk heel duidelijk, secrid wil gewoon de losse leren artikelen gewoon niet leveren. Beetje een Apple houding, waarom zou je luisteren naar de consumenten.

 6. Dennis Langenberg

  Leveren ze tegenwoordig wel nieuw leer, die van mij slijt nu door de pasjes op de hoeken alle verbindingen nog top leer gewoon te dun geworden. Nog zonder serienummer ruim 8 jaar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top